Op zoek naar een gastouder?

Ben je op zoek naar kinderopvang en ben je niet zo enthousiast over het systeem van de reguliere opvang? Dan is het misschien een idee om eens na te denken over de mogelijkheden van opvang bij een gastouder. Bij Snoesje kun je terecht als je op zoek bent naar een gastouder in de omgeving Twente en de Achterhoek. Onze begeleiders zijn door ons gescreend je kunt bij ons rekenen op een zeer goede en flexibele opvang door gastouders in de buurt. Er zijn een aantal voordelen verbonden aan het kiezen voor gastouderschap in plaats van de reguliere opvang. Ten eerste genieten je kinderen van meer persoonlijke aandacht. Dat is belangrijk en zorgt ervoor dat ze zich beter ontwikkelen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat kinderen die worden ondergebracht bij een gastouder minder onzeker zijn en meer vertrouwen hebben. De waarde van deze onderzoeken mag niet worden onderschat. Maar hoe komt dat eigenlijk? Het heeft alles te maken met het opbouwen van een band met de gastouder. In de reguliere opvang is daar minder ruimte voor. Dat komt omdat er meerdere kinderen worden opgevangen in de reguliere opvang. Dat maak dat er per kind minder aandacht is, maar ook zijn de begeleiders steeds verschillend en vaak werken ze bij de reguliere opvang ook met verschillende begeleiders. Dat maakt het voor kinderen minder makkelijk om een band op te bouwen. Het is minder persoonlijk dan een gastouder op wie het kind kan rekenen. Zowel voor de ouder als voor het kind, heeft het voordelen. Het opbouwen van een band komt namelijk van twee kanten. Het kind en de gastouder raken vertrouwd met elkaar waardoor er iets gebeurt. In de leeftijd nul tot dertien jaar gebeurt er veel met kinderen en de mensen met wie ze zich omringen maken een verschil. Je wilt als ouder dan ook dat je kinderen zich omringen met mensen die hun leven positief beïnvloeden, een gastouder die het beste met je kind voor heeft. Gastouderschap biedt deze persoonlijke aandacht die kinderen juist zo nodig hebben om zich tot gezonde volwassenen te ontwikkelen.

  • Kies voor een persoonlijke manier van begeleiden;
  • Bespaar ieder jaar honderden euro’s aan opvang;
  • Kies voor begeleiding die flexibel is.

Gastouder iets voor jou?

Niet alleen kun je bij Snoesje terecht als je een gastouder zoekt, ook kun je terecht als je zelf interesse hebt om gastouder te worden. Het is een leuke baan en veel ouders die zelf kinderen hebben denken over de mogelijkheid na. Je kunt de kinderen bij je thuis opvangen en de werktijden bepaal je zelf. Dat maakt het een hele flexibele manier om geld te verdienen en ook een leuke manier waar je zelf veel plezier aan kunt beleven. Wil je graag meer weten, neem dan even contact op. Gastouder worden kan, maar je moet wel aan bepaalde eisen voldoen. Daarover kunnen we je alles vertellen.

Kiezen

Kiezen voor een gastouder is een persoonlijke zaak. Snoesje helpt je graag op weg. We kunnen je voorstellen aan verschillende ouders en zullen tijdens een intake gesprek altijd aan je vragen wat je precies wilt en wat voor jou belangrijk is in een ouder die voor je kind zorgt. Op basis van jouw wensen en waarden kunnen we de geschikte ouder voor e vinden waar je je kind met een gerust hart achterlaat. Dat is uiteindelijk toch wat je wilt wanneer je op zoek gaat naar opvang voor je kinderen. Of je nu zoekt naar betrouwbare opvang of zelf met het idee speelt om een gastouder te worden, je kunt altijd even contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Bekijk snel de website https://www.gastouderbureausnoesje.nl/.