Beloon je kinderen met een schoolcadeau

Beloon je kinderen met een schoolcadeauElk schooljaar is het weer een uitdaging om onze kinderen naar school te brengen. Vooral na de zomervakantie en na de kerstvakantie is dit een uitdaging. Onze kinderen vinden het veel te fijn om thuis te zijn. Ze genieten dan ook optimaal van de vakantie, maar als de school dan weer begint dan is het echt een strijd. Onze kinderen begrijpen niet goed waarom ze weer naar school moeten en ze halen alles uit de kast om thuis te blijven. Het begint bij buikpijn en het zogenaamd moeten overgeven tot het schreeuwend op de grond liggen op de dag dat school weer begint. We zaten altijd met ons handen in het haar maar nu hebben we een oplossing bedacht. Een manier waarop we onze kinderen op een pedagogische verantwoorde manier kunnen motiveren om naar school te gaan.

Geef een schoolcadeau dit jaar

Wat is nu de oplossing? We hebben er voor gekozen om onze kinderen te belonen voor het naar school gaan. Dit doen we door de kinderen elke middag een schoolcadeau te geven. Dit doen we de eerste vijf dagen na de zomervakantie en vijf dagen na de kerstvakantie. Dit schoolcadeau voorkomt alle strijd en de afspraak is heel simpel. Als de kinderen die dag zonder gedoe en frustratie naar school gaan dan krijgen ze in de middag een schoolcadeau. En denk nu niet dat we onze kinderen verwennen met snoep of computerspelletjes. Dat krijgen ze niet als beloning, het zijn juist cadeautjes die ze weer kunnen gebruiken op school. Een aantal voorbeelden zijn dan stiften, krijtbordjes en krijtjes, een mooie beker of een lunchtrommel met een Disney figuur. Door de kinderen een schoolcadeau te geven hebben ze iets in handen wat ze mee nemen naar school. Hierdoor maken we het naar school gaan een stuk leuker. Want hoe leuk is het om een mooi beker met een Disney figuur mee te nemen.

Waarom elk kind een cadeau verdient?

Het woord cadeau is in dit verhaal dus in feite een beloning. Maar dan wel een beloning voor iets wat de kinderen weer kunnen gebruiken op school. Het is een schoolcadeau wat ze ook daadwerkelijk mee kunnen nemen of gebruiken op school. En we zijn altijd heel duidelijk over het aantal cadeautjes want het blijft natuurlijk geen feest. Hoe motiveer je kinderen om naar school te gaan?

  • Koop voor vijf dagen een schoolcadeau, een cadeau wat ze daadwerkelijk gebruiken of nodig hebben op school.
  • Maak het zo duidelijk mogelijk waarom deze cadeautjes er zijn en hoe lang ze deze ontvangen.
  • Gebruik een agenda waarop je dit op duidelijk maakt
  • Vraag de kinderen wat ze willen meenemen naar school, dan weet je dat je een goed geschenk aanschaft.
  • Als de kinderen zonder huilen die dag naar school gaan, krijgen ze in de middag een van de cadeautjes.
  • Streep deze dag dan vervolgens door op de agenda. Duidelijkheid is essentieel als je dit wilt laten slagen.  

Bij speelgoedfamilie is er een uitgebreide collectie van speelgoed voor kinderen. Ik koop hier altijd al mijn cadeautjes voor de kinderen. Gebruik deze manier om ervoor te zorgen dat je kinderen zonder strijd naar school gaan. Zorg ervoor dat het een leuke en plezierige ervaring wordt voor de kinderen. Geef het speelgoed pas aan het einde van de middag zodat je het positieve gedrag van die dag beloont. Wil jij je kinderen ook motiveren voor een volgend schooljaar maak dan gebruik van een schoolcadeau. Kijk eens op https://speelgoedfamilie.nl.