Op gewicht blijven is voor mij erg lastig

Op gewicht blijven is voor mij erg lastigHet is weer eens die tijd van het jaar dat je in de spiegel kijkt en denkt, als ik van de zomer in een bikini wil passen, dan moet ik er nu toch echt wat aan gaan doen. Afvallen lukt mij over het algemeen, maar op gewicht blijven vind ik echt heel erg lastig. Ik ben echt een prototype jojo, waarbij ik vol goede moed aan de slag ga, me helemaal fantastisch voel als ik weer eens wat kilo’s afval en dan mezelf het opeens gun om ook weer even te genieten van het leven. Ik val dan terug en het lijkt wel alsof er geen houden meer aan is. Voor je het weet ben je de kilo’s die je was afgevallen weer terug aan het krijgen en met een beetje pech nemen die nog wat meer kilo’s met zich mee om zich op mijn lijf te vestigen. Door dit jojo-effect ben ik in de loop der jaren best wel wat kilo’s aangekomen en daar wilde ik nu een keer echt kort metten mee maken. Ik heb daarom de hulp ingeroepen van Willemijn Arends. Ik heb op haar website www.willemijnarends.nl gelezen dat op gewicht blijven met behulp van haar coaching  wel mogelijk moet zijn. Ze noemt haar praktijk niet voor niets ‘No More Jojo’, en dat is nou precies wat ik wil. Ik heb een afspraak gemaakt en ben samen met haar aan de slag gegaan.

Op gewicht blijven met Willemijn

Ik was zelf al begonnen met het wijzigen van mijn eetpatroon en van mijn levensstijl.

  • Meer bewegen
  • Geen wijntjes meer
  • Niet meer snoepen
  • Bewuster eten

Allemaal van die dingen die vrijwel iedereen kent die ooit een poging tot afvallen heeft gedaan. Dit zijn simpele dingen die je in je leven kunt toepassen en waarbij je vaak succesvol kilo’s afvalt. Tijdens mijn intake met Willemijn kon ik haar dus ook vertellen dat ik in middels zeven kilo was verloren en dat ik die ook eigenlijk het liefste niet meer terug zag komen. Nu had ik mijn eigen streefgewicht nog niet bereikt, maar Willemijn waarschuwde mij ervoor dat ik ook niet te veel en te snel moest willen afvallen. Daar had ze eigenlijk wel een punt. Ik wil te graag en ik wil te snel. Het probleem bij mij is het vasthouden van dit nieuwe patroon in mijn leven, tot het echt ingebakken in mijn levensstijl zit. Nadat we hadden uitgestippeld wat mijn wensen waren, hebben we in elk opzicht naar mijn levensstijl gekeken. Mijn eetpatroon is bekeken, mijn manier van sporten en bewegen in mijn dagelijks leven en met een goede basis zijn we toen gestart met het mentale aspect van de coaching. Op gewicht blijven doe je namelijk wanneer je mentaal zover bent dat je als het ware jezelf kunt blijven coachen in je leven. Het is helemaal niet erg om van het leven te genieten, maar ik vind op gewicht blijven nou juist moeilijk omdat ik in een soort van excessen leef. Als ik de gang te pakken heb om af te vallen, dan ga ik er ook echt voor. Maar wil ik op gewicht blijven, dan moet ik niet doorslaan naar het uiterste en me opeens alles maar toestaan wat ik in de voorgaande weken gemist heb.

De coaching van Willemijn heeft mij mentaal heel sterk gemaakt

Op gewicht blijven lukt mij nu veel beter dan voorheen. Willemijn heeft me tijdens het traject de tools gegeven om mijzelf mentaal zo ver te krijgen dat op gewicht blijven me nu veel beter afgaat. Haar coaching is voor mij echt heel waardevol geweest, want ik heb nu blijvend resultaat bereikt.