Motorjassen voor ons samen

Vorige week hebben we onze motorjassen mogen ophalen die we op maat hadden laten maken bij Sander Düren in Almere. Een tijdje geleden kwamen we terecht op de website sanderduren-motorkleding.nl en daar ontdekten we dat je bij dit atelier jassen op maat kunt laten maken. Dit is voor ons ideaal omdat mijn partner en ik beide een maatje meer hebben en we in bijna geen enkele fatsoenlijke shop terecht kunnen om standaard motorkleding te kopen. Daarom hebben we direct contact opgenomen met Sander Düren en een afspraak gemaakt om langs te komen in het atelier in Almere Buiten.

Motorjassen op maat gemaakt

We werden uiterst vriendelijk geholpen in het atelier, waar we met koffie gastvrij werden ontvangen. We legde uit wat we voor ogen hadden en er werd erg fijn met ons meegedacht. Zo hebben we kunnen overleggen over:

  • Het patroon
  • Het soort leer dat voor de motorjassen werd gebruikt
  • De diverse kleuren die we wilden
  • Belettering op de jas

Wij zijn beide fan van oude motoren en rijden er vaak en lang op. Het moesten dus motorjassen worden die goed winddicht zijn en waarin we flink vaak kunnen gaan toeren. We hebben ervoor gekozen om niet beide hetzelfde te nemen, want als we dan dezelfde jassen zouden dragen, dan wordt het meteen suf. Nee, we hebben goed advies gevraagd bij het atelier van Sander Düren en dit advies ook zeker gekregen. We hebben gekozen voor een eigentijds model. Iets wat bij ons past en bij onze stijl van motorrijden past. Wij zijn geen snelheidsduivels maar genieten van lange mooie tochten door Nederland en soms door andere landen in Europa. Ons ging het om comfort, maar stijlvol. We hebben dus gekozen voor een zwart leer als basis, met enkele andere kleuren als accenten. Wel hebben we de naam van onze motor, want zo gehecht zijn we dan weer wel aan onze motoren, op de motorjassen laten aanbrengen. Heel passend en subtiel, precies wat we wilden. Het feit dat we geen gangbare maat hebben is totaal geen probleem voor het atelier van Sander Düren. Naar ons verteld is, blijkt dat zij al bijna 50 jaar lang ervaring hebben in de verkoop en het maken van motorkleding. Met onze motorjassen kwam het dus wel goed.

Bijpassende accessoires

Toen we de motorjassen eenmaal besteld hadden, hebben we gevraagd wat het atelier nog meer voor ons kon betekenen. Ons werd uitgelegd dat ook motortassen, -handschoenen, -broeken en -pakken bij het atelier verkrijgbaar waren. Sander Düren is gespecialiseerd in het op maat maken van de klassieke racepakken, maar zij zijn erg blij dat hun kennis en vaardigheden ons ook aan mooie motorjassen heeft kunnen helpen. Uiteindelijk heeft mijn partner ook een broek daar laten maken. We waren er nu toch, de maten konden direct worden opgemeten en dat was allemaal geen enkel probleem. Ik had zelf handschoenen nodig en we konden dus mooi alles matchen met de motorjassen die we net hadden besteld. Tijdens het opnemen van alle gegevens kregen we ook te horen dat dit atelier ook reparaties uitvoert aan motorkleding. Nou, dat vonden wij fantastisch, want dat betekende dat we een tweede leven konden geven aan onze oude kleding. Die hebben we meegebracht toen we de nieuwe motorjassen hebben opgehaald. Dat was gemakkelijk, we wonen namelijk zelf in Almere en Almere Buiten is voor ons dus net om de hoek. Nu rijden we lekker rond in onze eigen, unieke en op maat gemaakte motorjassen. Ze zitten helemaal goed en we hebben er in die korte tijd al veel plezier van gehad en dat gaan we nog lang blijven hebben.