Ongediertebestrijding, eerste hulp bij spinnen

In het najaar is het weer zover, de spinnen komen naar binnen. Wanneer je last hebt van angst voor spinnen zal dit de tijd van het jaar zijn dat je alle hoekjes van de douche checkt voor je in de douche stapt. Dat je standaard de stofzuiger in de kamer hebt staan om een spin op te zuigen en dat je regelmatig gillend je partner voor een groot exemplaar moet roepen. Herken je deze problemen? Wel dan is de ongediertebestrijding wellicht wel je allerbeste vriend, want hoewel het werken met gif niet meer mag, zijn er voldoende effectieve methodes over gebleven die je nachtrust aanzienlijk zullen verbeteren. Maar het is voornamelijk preventie die de truc doet bij spinnen. Uiteraard is dat niet het geval als je last hebt van een spinnenplaag, maar voor de meeste mensen die angstig zijn voor spinnen, zullen vijf spinnen al als een spinnenplaag aanvoelen. Je partner kan in dat geval beter beginnen met het weghalen van spinnenwebben in en rondom het huis, dan voorkom je al een heel aantal spinnen die verhuizen naar binnen. Heb of denk je last te hebben van een spinnenplaag is het uiteraard verstandig om te bellen met de ongediertebestrijding, hoewel het werken met gif niet meer mag dus, zijn er nog wel andere manieren waarop ze je nachtrust aanzienlijk kunnen verbeteren weer! Bij Beestjes Kwijt, kunnen ze je precies vertellen hoe of wat, vul het contactformulier in op hun website (beestjeskwijt.nl).

Ongediertebestrijding bij een ongedierteplaag

Niet alleen spinnen kunnen voor veel mensen een probleem zijn, er zijn nog heel veel meer dieren die problemen kunnen opleveren denk aan;

  • Ratten
  • Duiven
  • Bed wantsen
  • Kevers

Bij ongediertebestrijding hoop je niet meteen aan ratten te denken, de meeste mensen kunnen het idee van muizen nog wel verdragen, de grotere rat is vaak iets waar de meeste mensen pas echt de kriebels van krijgen. Wie naar steden als Amsterdam gaat, zal bemerken dat het hier vrij normaal is om ratten te zien, en dat het helaas ook vaker voorkomt dat je ratten binnen kunt tegenkomen. Heb je het idee dat je last van ratten hebt? Dan heb je vast al enkele voortekens gevonden. Uitwerpselen, aangebroken eten en meubels waar je tandafdrukken in kunt vinden. Als je last hebt van ratten is het een zaak om zo snel mogelijk ongediertebestrijding te bellen. Want de pest zullen ze niet direct meer verspreiden, de kans dat ze salmonella of de ziekte van Weil verspreiden is aanzienlijk groter. Met andere woorden: een direct gevaar voor de gezondheid. Eerst zal je samen met de ongediertebestrijding gaan kijken naar het verwijderen van de ratten om daarna een plan op te stellen om nieuwe ratten te voorkomen.

Vliegende ratten

Ze worden ook wel vliegende ratten genoemd, in veel steden is er overlast aan duiven. En hoewel je zelf al wel redelijk wat maatregelen kunt nemen om de dieren van bijvoorbeeld je balkonreling af te houden, kan het voorkomen dat het een te groot probleem is om zelf op te lossen. In dat geval bel je ook de ongediertebestrijding. Het omgaan met duivenstront is nog daargelaten, wanneer ze een nest bouwen in je schoorsteen of dakgoot? Dan worden ze een probleem en zullen ze toch verjaagd moeten worden. Met behulp van de ongediertebestrijding zal dat een stuk gemakkelijker gaan, dan wanneer je zelf met een bezem poogt je nek te breken. Ook hebben zij de middelen om te voorkomen dat de duiven terugkomen om gewoon weer een nieuw nest te bouwen in diezelfde dakgoot.